WIN Interview – Carlijn Arts, jonge ondernemer

27 januari 2015

“Ik heb niets te verliezen”

Vanaf dag één genereert haar website verkeer. Na een maand had ze haar eerste offerte binnen en na zes maanden vijf man personeel aan het werk. Een jaar later heeft ze met www.eigenbediening.nl elk weekend volop werk.

Een scenario waar menige starter alleen maar van kan dromen. Maak kennis met Carlijn Arts, 19 jaar jong.

Wel 1000 ideeën

Dienstverlening zit haar in het bloed. Zo lang ze zich kan herinneren, heeft ze al oog voor zaken die beter kunnen. Vader is haar sparringpartner en moeder promoot haar. Talloze ideeën heeft ze gehad, voordat ze besloot dat het iets met bediening moest worden. Haar eigen werkervaring als serveerster gaf de doorslag. Ze vond het klantencontact gezellig en had de vaardigheden goed onder de knie. Maar voor een baas werken vond ze niet altijd fijn. Dat zou ze zelf heel anders doen. Ze greep haar kans toen ze voor haar opleiding MBO Accountmanagement stage liep en een man ontmoette die websites bouwt. Ze vroeg hem om hulp en hij leerde haar de geheimen van SEO (zoekmachine optimalisatie). Op de dag van haar 18e verjaardag stond haar website online.

De kik

Als je “bediening inhuren” intypt op Google dan komt haar bedrijf bovenaan. Zonder advertentiekosten. Alle klanten in het eerste jaar hebben haar op Internet gevonden. Inmiddels zorgt ook de mond-tot-mondreclame voor de nodige omzet.

“Jeetje, zo jong?” zeggen haar opdrachtgevers wel eens, als Carlijn met haar team arriveert. Maar aan het eind van elk feest oogsten ze alleen maar waardering met hun jeugdig enthousiasme en professionaliteit. Ze heeft zoveel werk, dat ze al lang niet meer zelf bij elke opdracht aanwezig is. Haar allereerste opdracht kwam zelfs zo snel, dat ze die vanaf haar vakantiebestemming moest managen. Haar mensen kiest ze uit op basis van maar één criterium: enthousiasme en uitstraling. Bedienen kun je leren. De waardering die ze krijgt van haar klanten geeft haar een enorme kik om door te gaan en ze denkt erover om haar activiteiten uit te breiden.

 Een andere manier van werken

Carlijn is gewoon begonnen, zonder plan, met alleen een website en Facebookpagina. Eigenlijk ook, omdat ze zich verveelde op school. Ze heeft niets te verliezen, zegt ze zelf. Pas als het nodig is, regelt ze zaken. De inschrijving bij de KvK toen de eerste offerte kwam. De kleding en de mensen na de eerste opdracht. Visitekaartjes en belettering op de auto toen de omzet dat toeliet.

Het tweede jaar is net gestart. Ze is nu zo’n vier uur per dag bezig met haar bedrijf en er is altijd wel wat te doen. Vijf dagen per week werken ziet ze niet zitten, want er moet ook tijd overblijven voor vrienden en de hockey. Wel overweegt ze om een Hbo-opleiding Small Business en Retail Management er bij te doen, omdat er volgens haar nog veel meer mogelijk is. Met getallen is ze goed.

Eigen bediening aan het werk zien

Carlijn laat zien wat je met een ondernemende houding in deze tijd voor elkaar kunt krijgen. Leeftijd speelt daarbij geen enkele rol en is in haar geval misschien zelfs wel een voordeel. Gewoon je hart volgen en dóen! Tijdens het 2e SmaakmakerFestival kun je kennismaken met Carlijn en haar mensen. Ze nemen de bediening voor hun rekening en Carlijn vindt het leuk om over haar ervaringen te praten en nieuwe kennis en contacten op te doen.

Weten hoe het nu met Carlijn gaat?

Irmgard Bomers interviewt regelmatig smaakmakers die de principes van werken in netwerken in praktijk brengen

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha